Nieuws over het seizoen 2005-2006

1 van 1
2006-09-30Amsterdam Masters
Het fanatisme zat er na de zomerstop goed in. Iedere week werd twee keer gevaren en al snel ontstond daarom ook het idee om in het najaar nog een wedstrijd te starten. De buitenlandse wedstrijden waren voor de geboortegolf in de boot moeilijk te regelen. Het is dus gebleven bij de Amsterdam Masters.
Bij het bekijken van de inschrijvingen sprong er één andere ploeg uit. Dit was een ploeg bestaande uit allemaal ex-lichten. Bekende namen als Michiel van Eupen, Frank Al, Jeroen de Zwart en Sjoerd Verhallen waren voor deze ploeg opgetekend. Het was duidelijk dat dit onze enige echte tegenstand zou zijn.
De wedstrijd bestaat uit twee afstanden: een 4000m en een 250m, die net als bij de Heineken kort achter elkaar gestart moeten worden. De eerste afstand verliep in het begin redelijk goed, maar werd vanaf het halverwege punt rommelig. De ingelopen meters werden weggegeven en met een kleine achterstand achter de ex-lichte combinatie kwamen we met de tweede tijd binnen. Het werd dus een kwestie van de 250m net als op de Heineken met afstand winnen. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het werd iets te rammerig om echt effectief te zijn. Desondanks werd de afstand gewonnen. Helaas niet met voldoende afstand om ook het totaal klassement te winnen. Een tweede plek dus.

En daarmee komt, voor het moment, een eind aan mijn Veteranen A-project. Voor de komende maanden (of twee jaar) staat het lichte roeien op top niveau namelijk weer op mijn agenda. In de afgelopen maanden is het weer zo gaan kriebelen dat ik de beslissing heb genomen om me volledig te gaan concentreren op de Spelen van 2008.
2006-03-19Winst op de Head
Door onze combinatie inschrijving - de Hoop, Amstel, Nereus - mochten we gezellig achterin het veld starten. Weddenschappen werden binnen de pleog gemaakt over hoeveel ploegen we gingen inhalen. Jochem Jansen was zo goed om te roepen dat als we meer dan 10 ploegen zouden inhalen hij een nieuwe boot voor ons zou kopen. Het werden er 13. Na de race waren we blij met het ritme en in het algemeen over hoe de race verlopen was. Emma had strak gestuurd en wij hadden er ook niet heel veel meer aan kunnen doen.
Meer was dan ook niet nodig. We bleken uiteindelijk 10 seconden op WIII, de tweede in de klassering, en 25 op RIC te hebben overgehouden. Het werd daarmee een zeer gezellige avond op de Hoop.
Plannen voor de komende tijd zijn er nog niet echt. De resultaten op de Heineken en Head smaken naar meer. Wellicht dat we naar Boston afreizen voor de Head of the Charles. We zien wel.
2006-03-12Winst op de Heineken
De 36 seconden hebben we inderdaad niet verloren. Wel een vrij schokkende 10 op de snelste en 9 op de nummer twee op de 5 kilometer. Ook nu kwamen we niet lekker in het ritme. Het inroeien was om meerdere redenen wat ongeconcentreert. Uiteindelijk duurde het daarom wat te lang voordat we in ons ritme raakten. Het tijdsverschil met de snelste twee ploegen (RIC (VC) en Willem III (VA)) werd dan ook voornamelijk verloren in deze eerste helft.
Voor volgende week wordt het dus nog een hele kluif om voorin mee te doen om de overwinning bij de veteranen. Eerst maar een feestje op Nereus om onze klassements en 250m overwinning te vieren.
2006-03-11Eerste dag Heineken
Na een redelijk verprutste 2500m., waarbij we geen haal echt lekker in het ritme hebben gezeten, werd er even stevig geknald op de 250m. Op de kortste afstand werd de matige prestatie van de eerste afstand eenvoudig goedgemaakt. Met 2 seconden voorsprong op de andere veteranenploegen en met een 3e tijd in het Senioren A veld werd 36 seconden voorsprong in het klassement veilig gesteld voor de langste afstand. Een groot voordeel van VA starten is namelijk dat er geen 750m is. Morgen mag er dus voor de eindoverwinning geen probleem zijn als we ons hoofd er een beetje bij houden.
2006-03-06Afgelopen periode
Sinds september ben ik bezig geweest met studeren en wat zelfstandig trainen. Hierin kwam wat verandering door een belletje van mijn oude roeimaat Jochem Verberne. Zijn vraag was eenvoudig: of ik zin had om in een acht te gaan roeien bij de Hoop met een klein vriendengroepje in een Veteranen A-acht. De voorwaarden van meevaren waren simpel. Iedereen moest eigenlijk wel hebben geroeid op een WK. Het voordeel van deze regel is dat iedereen redelijk goed begrijpt wat roeien is.
Na het bij de Hoop traditionele sparren hadden we een behoorlijk nieuwe Hudson voor onszelf en kon er naar de winterklassiekers toegetraind worden. De groep had inmiddels 9 vaste deelnemers waarmee gevaren werd. (Dennis Stroombergen, Jochem Jansen, Jochem Verberne, Joost Schoolland, Joost Kolkman, Niels den Nijs, Reinout Schapers, Serge Schuurmans en ik). In eerste instantie zou Sander van der Marck ook meevaren, maar hij moest helaas om gezondheidsredenen ophouden. Als stuurvrouw werd Emma Wouters bij Nereus gescout.
In de weken naar de Heineken en de Head gaat het roeien steeds makkelijker. De vraag is natuurlijk of dat goed genoeg is.
1 van 1
» Home  » Verslag  » 2005 - 2006